Poste de Mata Estació de Servei

C/de Mata, 146, 17820 Banyoles
972 57 12 12
Slide Background
Poste de Mata Estació de Servei
Slide Background
Poste de Mata Estació de Servei

Els pneumàtics són un element fonamental per a la seguretat del nostre vehicle. Són l’únic element que està en contacte amb la carretera, i per tant, són responsables de la tracció, el frenada i la direcció. Per això, és important mantenir-los en bon estat i canviar-los quan sigui necessari.

Què factors influeixen en la vida útil dels pneumàtics?

 • Quilometratge: Els pneumàtics es desgasten amb el temps i amb l’ús. La vida útil d’un pneumàtic pot variar molt, però generalment se situa entre els 40.000 i els 60.000 quilòmetres.
 • Conducció: La forma de conduir també pot afectar la vida útil dels pneumàtics. Una conducció agressiva, amb acceleracions i frenades brusques, pot desgastar els pneumàtics més ràpidament.
 • Condicions meteorològiques: Les condicions meteorològiques també poden afectar la vida útil dels pneumàtics. La conducció en condicions extremes, com ara en neu o en pluja intensa, pot desgastar els pneumàtics més ràpidament.
 • Edat dels pneumàtics: Els pneumàtics, fins i tot si no s’utilitzen, envelleixen amb el temps. Es recomana canviar els pneumàtics cada 10 anys, encara que no hagin arribat al seu límit de desgast.

Quan hem de canviar els pneumàtics?

Hi ha diversos indicis que ens poden indicar que ha arribat el moment de canviar els pneumàtics:

 • Profunditat de la banda de rodadura: La profunditat de la banda de rodadura ha de ser d’almenys 1,6 mm. Per comprovar-ho, es pot utilitzar un testimoni de desgast o un regle.
 • Desgast irregular: Si els pneumàtics estan desgastats de manera irregular, pot ser un signe de problemes mecànics o d’una mala alineació de les rodes.
 • Bultos o deformacions: Si els pneumàtics tenen bultos o deformacions, s’han de canviar immediatament.
 • Vibracions: Si se senten vibracions al volant o en la carrosseria, pot ser un signe que els pneumàtics estan desgastats o danyats.
 • Pèrdua de pressió: Si els pneumàtics perden pressió amb freqüència, pot ser un signe de fuites o de desgast.

Consells per a allargar la vida útil dels pneumàtics:

 • Mantenir la pressió correcta: La pressió dels pneumàtics s’ha de revisar periòdicament, almenys un cop al mes.
 • Evitar la conducció agressiva: Una conducció suau i tranquil·la ajudarà a allargar la vida útil dels pneumàtics.
 • Revisar l’alineació de les rodes: Una mala alineació de les rodes pot desgastar els pneumàtics de manera irregular.
 • Mantenir els pneumàtics equilibrats: Un equilibrat correcte dels pneumàtics ajudarà a evitar vibracions i a allargar la seva vida útil.

Canviar els pneumàtics a temps és una qüestió de seguretat. No esperis a que els teus pneumàtics estiguin en mal estat per canviar-los.

No arrisquis la teva seguretat a la carretera! A la nostra benzinera ElPostedeMata, oferim un servei professional de revisió de pneumàtics per garantir que estiguis rodant de manera segura en tot moment. Aprofita la nostra experiència i equip especialitzat per assegurar-te que els teus pneumàtics estiguin en condicions òptimes! Visita’ns avui i deixa que els nostres experts s’encarreguin dels teus pneumàtics perquè puguis conduir amb tranquil·litat. No esperis més, la teva seguretat s’ho mereix!

Postedemata

C/de Mata, 153 -C-150 17820 Banyoles , Girona
17820 BANYOLES
Girona
Espanya

Telèfon: 97 257 12 12

WhatsApp: 686 194 967

Serveis

Segueix-nos

Segueix-nos a les xarxes socials! A Postedemata, volem estar molt a prop teu.